Anul 2016 a inceput cu reduceri de temut

Da, ne temeam sa nu scada preturile prea mult in ianuarie. Inceputul de an 2016 aduce scaderea TVA-ului la toate serviciile si produsele nealimentare. De la 24% la 20%, practic -4% la taxa pe valoare adaugata. Acest lucru aducea implicit si o reducere a preturilor, mai consistenta acolo unde pretul este mai mare. A nu se face confuzie, reducerea TVA nu diminueaza pretul final al produsului cu 4%, ci doar TVA-ul. Acest lucru inseamna in practica un pret final redus cu cca. 3,33%.

Exemple bune sunt, multe companii si retaileri online deja au operat aceste modificari si preturile sunt scazute, cu TVA actualizat sau sub forma unor promotii de inceput de an. Orange, de exemplu, si-a anuntat abonatii ca incepand cu 1 ianuarie 2016 se va aplica noua cota de TVA de 20% pentru toate produsele si serviciile din portofoliu. Astfel, toate preturile scad la Orange cu 4% incepand din aceasta luna. Cu siguranta preturile vor scadea si la ceilalti operatori telecom din Romania.

Revolutia preturilor eMAG 2016

Un alt exemplu, Cartile. Tot incepand cu 1 ianuarie 2016, TVA-ul la carti se reduce de la 9% la 5%, fapt care va influenta si pretul final al acestora. Deja am vazut preturi mai mici la Carti atat la Libris cat si la Elefant. Poate acum reusim sa citim mai mult :).

In categoria electrocasnice mici si mari preturile reduse apar mai mult sub forma unor promotii si oferte de inceput de an. Si aici TVA-ul a fost redus cu 4% si preturile ar trebui sa fie mai mici acum, la inceput de an. Daca sunteti in cautarea unui cuptor incorporabil, televizoare, masini de spalat rufefrigider sau telefon, iata cativa retaileri online care au aplicat noua cota TVA preturilor existente: eMAG, Quickmobile, Flanco, Altex.

O alta categorie impactata de reducerea de TVA din 2016, este cea de imbracaminte si incaltaminte. Aici hainele de sezon deja erau in promotii inca din decembrie, anul trecut. Magazinele online cu produse fashion s-au pregatit deja cu promotii si stocuri suficiente.  Cele mai bune reduceri la haine le gasiti la Starshiners.ro , reduceri de pana la 90%. 

Vezi si reducerile eMAG la Haine si Accesorii Fashion pana la 50%! in ianuarie 2016.

Lucrurile stau insa mai nasol in ceea ce priveste ofertele RCA, acestea s-au scumpit incepand din aceasta luna cu pana la 15%. Daca va expira polita RCA in curand, sunteti norocosi, deoarece pretul acesteia va creste gradual pe parcursul anului 2016. Vezi oferta RCA 2018.

Si uite asa, cu bune si cu mai putin bune, incepem anul 2016. Sa aveti un an bun, La multi ani 2016!

Lucian
Scriu despre tehnologie si cumparaturi online. Reduceri, promotii voucher si comenzi China. Review-uri gadgets, tutoriale, sfaturi utile. Mai scriu si pe www.smartlive.ro