Cum platesc online facturile de utilitati de acasa

In aceasta perioada nu cred ca vrei sa stai la vreo coada sa platesti facturile de utilitati: apa, gaze, curent electric, telefoane mobile, cablu sau internet. Este important sa stai acasa si sa eviti contactele sociale, iar iesirile din casa sa le limitezi la cumparaturi pentru strictul necesar.

Cu toate acestea, facturile trebuie platite, altfel riscam sa ni se sisteze furnizarea serviciilor prevazute in contractele cu acesti furnizori. Nu cred ca vrei sa ramai fara curent electric, fara internet sau fara semnal la telefon, acum cand comunicarea online este atat de importanta.

Cum pot plati factura online de acasa?

Daca nu ai un serviciu de Direct Debit incheiat cu banca, ramane varianta platilor online cu cardul, fie pe site-urile furnizorilor fie din aplicatiile de mobil ale acestora.

Iata unde poti plati factura de Electrica? Accesezi MyElectrica si iti creezi un cont client (ai nevoie de o factura recenta la indemana). In cazul in care doresti aplicatia de telefon, poti descarca de pe PlayStore sau AppleStore cautand MyELectrica.

Pentru EOn, accesezi MyLine si la fel, iti creezi contul folosind o adresa de email si o factura recenta emisa de ei. Dupa activarea contului, ai acces la facturi, plati si transmiterea indexului lunar, astfel incat sa nu mai platesti estimari.

Si ENEL ofera plata online a facturilor de utilitati prin aplicatia de mobil dar si prin site-ul web. Accesezi MyEnel si creezi contul client folosind datele de pe ultima factura emisa. Pe langa plata facturilor poti introduce lunar indexul de consum, pentru o facturare a consumului real, fara estimari.

Si furnizorii din domeniul telecom ofera servicii de plata online cu card a facturilor emise. Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS au solutii dedicate, atat prin site web cat si prim aplicatie de mobil disponibila in Google Play sau App Store. Pentru Orange accesati MyOrange  unde pe langa vizualizarea si plata facturilor, aveti acces la multe informatii precum Chronos, beneficii abonamente, puncte ThankYou etc.

Vodafone permite plata facturilor direct in site, fara a avea nevoie de cont. Accesezi aceasta pagina si introduci datele de pe factura. Sau descarci aplicatia mobila si creezi un cont nou.

Pentru RCS&RDS exista o pagina dedicata unde se pot plati facturile de internet, telefon si cablu TV. Poti plati cu sau fara cont creat, direct pe site.

Telekom are un serviciu similar, il gasiti pe pagina home a siteului, sectiunea MyAccount. In plus, poti plati factura altcuiva, AICI.

Ce este factura electronica?

Pe paginile de plata a facturilor veti vedea un camp cu Activarea facturii electronice. Daca optati pentru aceasta, veti primii facturile doar in format electronic, pe email. Practic nu mai primiti pe formatul clasic, tiparit pe hartie si astfel ajutati la scaderea consumului de lemn(utilizat in fabricarea hartiei). Personal, recomand aceasta varianta ecologica.

O alta metoda prin care puteti achita facturile direct de acasa sunt platile prin Online banking sau Internet banking oferite de banci.

Daca aveti si alti furnizori de servicii sau utilitati pentru care exista posibilitatea platii facturilor online cu cardul, va rog sa-i treceti in comentarii. Astfel, vom avea o lista cu aceste companii si modalitatile de plata electronica.

Leave a Comment

Articole recente

Saltele confortabile pentru un somn perfect, acum cu pret redus pana la 59%

Oferte Black Friday si promotii saltele ortopedice, saltele cu Aloe Vera. O saltea de calitate inseamna un somn linistit! Atunci…

Oferta Zilei pe Decathlon-produse la promotie de la 19 lei

La Decathlon gasesti recomandari de sezon pentru cumparaturile tale de vara. Incaltaminte, imbracaminte sport, accesorii pentru plaja, acum la preturi…

Sales eMAG topeste preturile cu pana la 35%

Toamna este unul dintre anotimpurile preferate din an pentru cumparaturi la preturi bune. Lichidare de stocuri, promotii de final de…

Prima editie de toamna Revolutia Preturilor eMAG 2021 aduce reduceri pana la 60%

Trei zile de Revolutia Preturilor eMAG 2021 cu reduceri de pana la 60%. Vezi ofertele de azi ! Prima mare…

Sezonul reducerilor de toamna 2021 a inceput

Sezonul reducerilor de toamna incepe in cu Oferte eMAG 2021. Oferte si promotii in  pana la 50% la eMAG si…

Cadouri de ziua copilului – 1 iunie 2021- Reduceri pana la 70%

1 Iunie, Ziua Internationala a Copiilor, reprezinta un nou motiv de sarbatoare pentru fiecare dintre noi si un alt prilej…

This website uses cookies.