Loteria bonurilor fiscale

Incepe loteria bonurilor fiscale in Romania.

A fost aprobata deja ordonanta privind loteria bonurilor fiscale. Initiata de Ministerul Finantelor, loteria are ca scop scaderea evaziunii fiscale printr-o mobilizare rasplatita a populatiei.

Astfel, orice persoana care cumpara ceva si pastreaza bonul fiscal, poate castiga pana la 1.000.000 lei.

Cum functioneaza Loteria Bonurilor Fiscale ?

In fiecare luna se va face o extragere la care participa toate bonurile aferente lunii anterioare. Prima extragere va fi in luna aprilie, de Paste. Bonurile fiscale care vor intra la tragerea la sorti vor fi cele din luna martie 2015.

Concret, se extrag doua numere :

1. primul numar extras va fi intre 1 si 999 si va reprezenta valoarea bonului castigator.(intra in loterie doar bonurile cu valori intre 1 si 999 lei)

2. al doilea numar extras va reprezenta data bonului.

Astfel, daca numerele extrase sunt 315 si 7, vor fi declarate castigatoare toate bonurile de 315 lei din data de 7  a lunii anterioare. Castigatorii apoi se prezinta cu bonurile la orice agentie ANAF unde sunt validate. Daca sunt mai multi castigatori, premiul se imparte egal intre ei.

Partea buna cu loteria este ca nu esti limitat de varsta, de acces la internet sau orice altceva. Singura ta grija este sa platesti si sa ceri bon fiscal pe care sa-l pastrezi pana la tragerea la sorti din luna urmatoare. Ma intreb daca la validarea bonurilor castigatoare ANAF va cere dublura bonului fiscal de la comerciantul care l-a eliberat. In acest fel s-ar putea elimina unele smecherii care se pot face.

Odata cu ordonanta vine si o prevedere destul de controversata care spune ca poti pleca cu marfa fara sa platesti, in cazul in care vanzatorul nu elibereaza bon fiscal. Inclusiv la restaurant, nu acceptati doar nota de plata ci cereti bon fiscal, sunt obligati sa-l emita pentru orice vanzare.

Eu personal salut aceasta initiativa, poate asa vom fi mai responsabili si, asa cum si noi platim taxe pe diverse, sa plateasca si comerciantii oricare ar fi ei.

Voi ce parere aveti ?

 UPDATE:

Extragerea de Paste – Aprilie 2015 – bon fiscal castigator : data bon 7 februarie 2015 , valoare bon 6 lei( orice bon cu valoare de 6 lei indiferent de zecimale)

Extragere 15 Mai 2015 – in curand

Leave a Comment

Vezi comentarii

 • ....chiar nimeni dintre cei ce elaboreaza si semneaza o astfel de ordonanta NU GANDESTE???Cum este posibil sa nu platesti si sa pleci cu marfa?Acestia nu stiu ca casierul,vanzatorul MAI INTAI ITI IA BANII SI APOI POATE SA-TI ELIBEREZE BONUL FISCAL!!!! Nu poti face o lege valabila la marketuri si totodata valabila la buticul ce elbereaza marfa pe caiet in catune sau sate.
  Abrogati aceasta tampenie,creati scandaluri ce pot ajunge la crime la sate.
  Mai bine-i obligati pe casieri-vanzatori sa dea bonul clientului acesta sa-l ridice NU CASIERUL SA-L GHEMUIASCA IMEDIAT SI SA-L ARUNCE IN COSUL DE SUB TEJGHEA. Eu chiar cer si pastrez bonurile pentru un decont al unei pensii de 350 de roni pentru un handicap de gr.1(o alta aberatie scoasa de guvernanti),dar adesea casierul il arunca in cos rapid astfel este o stare penibila sa-l mai cer cand din spate te impinge alt client grabit.
  Cand incetati a mai face acte normative aberante negandite si neaplicabile cu caracter general.
  Am propus de mult ca sa se reia acea legislatie veche de A NU PERMITE NICIUNUI VANZATOR SA PRACTICE OPERATIUNI DE VANZARE FARA A AVEA -CERTIFICATUL DE CANTARAGIU si de MASURATOR-adecvat unitatilor de masura practicate,kg,metru,litru etc. Peste 30% dintre vanzatori nu au studii, nu stiu sa cantareasca si sa calculeze cu exactitate marfa,merg pe pacalit atat la cantar cat si la calcul, mai cu seama in piete.Inseala clientul,nu se da bon fiscal macar pentru cantitati mari dar CULMEA ESTE CA VAND CHIAR COPII DE LA 5-12 ANI,IN PRINCIPAL ROMI FOARTE OBRAZNICI CARE AU IN SPATE PROTECTII. Administratia pietelor NU PUNE CANTARE DE CONTROL LA LOCURI VIZIBILE SI ACCESIBILE,acestea sunt in birourile lor unde cumparatorul nu indrazneste sa intre sau de regula acesta este inchis si pe teren functionarul!!!!
  Iata masuri mai oportune ,eu am avut asa ceva in anii '60-'80,eram examinat la cfr lucrand si aceasta forma de instituire poate aduce si bani la buget prin emiterea de certificate si taxe de examinare,dar inlatura furtul si specula.

  • Nicule, de acord cu tine si nu prea. Combati faptul ca nu se emit bonuri fiscale dar in acelasi timp ti se pare ca ordonanta este o aberatie. Ce sa inteleg?
   Eu cred ca aceasta ordonanta va schimba si comportamentul vanzatorului. Nu vor mai lua repede bonul de pe tejghea ci dimpotriva il vor da cumparatorului impreuna cu marfa. Cat despre partea cu caietul de la sate stiu si eu cum merge treaba. Insa sunt convins ca si acolo vor fi oameni cu atitudine. Si treaba lui daca da pe caiet, eu care platesc cu bani voi cere bon fiscal. Si mai cred ca depinde foarte mult de atitudinea noastra, a cumparatorilor.Daca ramanem nepasatori in continuare si delasatori , lucrurile nu se vor schimba. Eu platesc taxe, sa plateasca si ei.
   Numai bine.

 • Foarte bine. Si eu sunt de acord. Prea multi fura in tara asta. Asa o sa mai bage frica in ei.

Articole recente

Oferte de Paste in magazinele online-reduceri si promotii pana la 50%

Mai sunt doar doua saptamani pana la Sarbatoarea de Paste din anul 2021 iar febra cumparaturilor din preajma evenimentului a…

Stock Busters eMAG 2021-reduceri la peste 50000 de produse

Stock Busters eMAG. Preturile produselor din promotie scad cu pana la 50% in campania Stock Busters eMAG 2021 Iata o…

Ce cumparam in luna Aprilie la inceput de primavara

Ce reduceri si promotii avem in luna Aprilie 2021? Oferte cumparaturi de Primavara. Luna Martie este oficial prima luna de…

Cum alegem cel mai bun produs la cumparaturi?

De fiecare data cand facem cumparaturi ne intrebam care este cel mai bun produs pe care-l putem achizitiona. Iar atunci…

Cel mai bun espressor automat de cafea

V-ati intrebat vreodata de ce la cafenea primesti de fiecare data o cafea care are un gust diferit de cea…

Unde gasim Jucarii pentru cadouri de Craciun?

Pentru cei mici, perioada de Craciun aduce in fiecare an jucarii si jocuri interactive pe care Mosul le gaseste in…

This website uses cookies.