Stiri

eMAG creste taxele de transport si incurajeaza platile cu cardul

Inceputul de an 2020 aduce modificari la eMAG in ceea ce priveste taxele de transport sau ridicare produse din showroom. Cel mai mare retailer din Romania explica aceste decizii prin povara manipularii banilor lichizi, a platilor ramburs, care intarzie mult procesul de livrare al curierilor.

Intr-un interviu recent, managerul general eMAG, Iulian Stanciu, explica de ce compania a impus recent plata unei taxe de 5 lei pentru comenzile ridicate din showroom, daca produsul exista doar in alt depozit. La aceasta se adauga si o taxa suplimentara de 2,5 lei pentru plata în showroom.

Pragul peste care puteti beneficia de transport gratuit prin curier sau Posta Romana, este acum de 1500 lei. Practic, valoarea minima a comenzii, a crescut de la 200 la 1500 lei. Mai multe detalii despre noile tarife si modalitatile de transport pe eMAG, gasesti AICI.

Daca ne uitam la ultimii ani, eMAG a facut investitii masive in procesul de livrare dorind sa imbunatateasca calitatea serviciilor. Iar acum , aceste investitii sunt puse in seama cumparatorilor prin introducerea acestor taxe de transport. Deja au aparut dezbateri aprinse pe internet, insa ramane de vazut daca aceste taxe vor aduce intr-adevar si beneficii pentru clienti.

Ca sa puteti face o comparatie, un curier din Marea Britanie transporta in fiecare zi 180-200 de colete, in timp ce unul din România livreaza în medie 60. Diferenta provine din plata cu cash, operatiune care adauga la fiecare livrare timpi morti, neproductivi.

Cash-ul este foarte scump. Este scump pentru noi, este scump pentru client, toată lumea pierde timp și pierde bani folosind cash. În momentul în care curierul trebuie să livreze un pachet este preplătit cu cardul online, livrarea se face cât mai rapid. Curierul poate lăsa coletul la portar, la secretar, la un vecin, în unele zone chiar în fața ușii. În schimb, cu cash-ul avem următoarele situații: «haideți să mergem la bancomat», «nu am bani azi, veniți mâine», ceea ce înseamnă o lipsă mare de productivitate. Aduce la fiecare livrare 2-3-5 minute în plus

 

In luna iunie, eMAG va lansa un abonament Genius pentru clientii fideli, prin care acestia vor putea beneficia de promotii la transport sau chiar livrare gratuita. Prin plata unui abonament lunar, poti avea transport gratuit pe eMAG si alte facilitati de livrare.

Tot ca o noutate, eMAG va introduce doua noi categorii din acest an: bunuri de folosinta îndelungata si bauturi alcoolice.

Bunurile de consum includ produse precum detergenti, mancare pentru animalele de companie, produse petshop, scutece etc. Noul serviciu va fi disponibil din luna februarie.

Bauturile alcoolice îsi vor face aparitia pe platforma online din luna martie. Vor putea fi comandate de la whisky, gin si vodca pana la vinuri sau alte spirtoase.

 

Lucian

Scriu despre tehnologie si cumparaturi online. Reduceri, promotii voucher si comenzi China. Review-uri gadgets, tutoriale, sfaturi utile. Mai scriu si pe www.smartlive.ro

Articole asemanatoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button