Electrocasnice Bucatarie

Top 3 cele mai bune mașini de făcut pâine acasă

In contextul actual de izolare la domiciliu, mașinile de făcut pâine au ajuns să fie cel mai cautat electrocasnic de bucatarie al momentului. Astfel, mașina care framântă, coace si transformă ingredientele in pâine, concurează orice brutar sau gospodină pricepută. Însă pentru a alege cea mai buna mașină de făcut pâine, este important să avem un ghid de cumpărături despre caracteristici, model și funcții. Iar la final o rețetă pentru o pâine gustoasă,  preparată acasă, chiar de tine, doar din faină, apă și drojdie.

cele-mai-bune-masini-de-facut-paine_830
Top 3 cele mai bune mașini de făcut pâine acasă

Varietatea mare de modele de mașini de pâine de pe piața din România, precum și prețul diferit de la magazin la magazin, ne poate face viața grea atunci când alegem ce să cumpărăm. Ieftin nu inseamnă întotdeauna cel mai bun, la fel cum cel mai scump nu aduce de fiecare dată calitatea. Iată un mic ghid care să te ajute sa găsești mașina de făcut pâine potrivită, dintr-un top 5 aparate din anul acesta.

masina de facut paine Daewoo 600w

Cu un design ergonomic și capac transparent, producatorul Daewoo ne propune o mașină de făcut pâine practică și automată. Pâinea preparată în casă are un aspect mai dens și se menține proaspătă până la 3-4 zile. Aparatul Daewoo DBM600W este recomandat celor care vor sa controleze numarul de calorii, precum și celor care vor sa incerce rețete noi. Cele 12 programe sunt: basic, pâine franțuzească, pâine dulce, aluat de prăjituri, păine integrala, aluat tradițional, dulceață, iaurt, aluat, coacere rapidă a pâinii sau crustă.

Capacitatea de până la 900 grame este suficientă pentru o familie de 3-4 persoane care dorește să consume păaine proaspătă în fiecare zi. Mai mult, funcția de păstrare la cald 1 ora, menține păinea caldă timp de o oră după coacere. Uitându-mă la review-uri, până acum aparatul are doar clienți extrem de mulțumiți, care o recomandă in topul nostru.

masina de preparat paine Philips HD9015

Cu o capacitate de 1 KG, mașina de preparat pâine de la Philips se distinge prin cele trei nivele de rumenire datorate tehnologiei de control al temperaturii. Poți avea crusta preferata și o pâine ca la mama acasă, chiar la tine in bucătărie. Setările sunt disponibile direct pe comanda electronica a aparatului de pâine. O alta caracteristică importantă este funcția de temporizare timp de 13 ore. O setezi și poate coace chiar și noaptea, totul automat fără să-ți mai bați capul.

Ce m-a entuziasmat insă, este funcția de adăugare alte ingrediente. În timpul preparării aluatului, aparatul emite avertizări sonore în cazul în care dorești sa adaugi ingrediente precum semințe, pentru o pâine specială, proaspătă.

mașină de facut păine Crown CBM-6132 900g

Am inclus in top și acest aparat de făcut pâine Crown, chiar dacă este pentru un buget mai redus. Panoul de control digital, capacitatea de 900 grame și funcția de delay 13 ore, o fac să concureze cu orice altă mașină de la producători de renume precum Philips sau Tefal. Cu o putere de 550 W adaugată, vei prepara o pâine delicioasă, clasică sau integrală. Tu alegi.

Iată câteva sfaturi pentru o păine reușită

  • Nu adăuga cantităţi mai mari decât cele specificate în reţetă, deoarece acestea pot deteriora maşina ta de pâine.
  • Dacă este cazul, utilizează o spatulă pentru a curăţa laturile tăvii de pâine pentru a desprinde aluatul care se prinde pe pereţi.
  • Folosește de preferat drojdie uscată activă pentru maşina de pâine
  • Nu adăuga mai mult de 560g făină şi 3 linguriţe, 4 linguriţe şi, respectiv, 5 linguriţe de drojdie pentru programele generale de pâine, pâine super-rapidă şi respectiv, programul
    pentru cozonac de Paşte.
  • În rețeta de pâine de casă nu depăşi cantităţile de 560g făină şi 3 linguriţe de drojdie

Și pentru ca totul sa fie pregătit, îți ofer si o rețetă de pâine sănătoasă, din ingrediente naturale, fără aditivi. Vei avea nevoie de un cântar de bucătărie.

Gramaj pîine750 g1000 g
1. Apă280 ml350 ml
2. Ulei1.5 linguri2 linguri
3. Sare 11 linguriță1.5 lingurițe
4. Zahăr1.5 linguri2 linguri
5. Făină pentru pâine455 g560 g
6. Drojdie uscată activă1 linguriță1 linguriță

Mașinile de făcut pâine prezentate in acest articol sunt aparate performante cu păreri bune din partea utilizatorilor și care îmcă le mai găsiți în oferta magazinelor online din România.

În cazul în care ai alte preferințe, poți alege din ofertele de mai jos, însă atenție că stocurile sunt la limită în această perioadă.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button