Sfaturi utile cumparaturi online

Cum functioneaza plata in rate fara dobanda?

Plata in rate fara dobanda sau cu dobanda zero, cum se mai numeste, este una dintre facilitatile frecvent utilizate, pe care un card de cumparaturi le ofera. Practic cumperi ceva, platesti comanda cu cardul de credit si alegi numarul de rate fara dobanda pe care le doresti. Apoi, achiti lunar suma cuvenita la data stabilita ca si scadenta.

Acum poti aplica pentru un card eMAG Raiffeisen care iti aduce beneficii multiple atat pe site-ul eMAG cat si la alti comercianti. Ai pana la 10% banii inapoi pentru cumparaturile eMAG.

Plata in rate fara dobanda
Plata in rate fara dobanda

Majoritatea magazinelor din Romania, atat online cat si offline, ofera aceasta facilitate de plata in rate fara dobanda iar numarul de rate variaza de la 2-3 pana la 36 de rate. Sa luam un exemplu de plata in 12 rate cu dobanda zero pentru un iPhone 6 cumparat de la eMAG:

-un iPhone 11 de 64GB de la eMAG, are un pret redus si costa 2699 lei. Platind in 12 rate cu dobanda zero, suma lunara de plata este de 225 lei timp de un an. Singura conditie pe care trebuie sa o indeplinesti este sa achiti ratele lunar si sa nu depasesti data scadenta. Astfel nu platesti dobanda.

Cum functioneaza plata in rate fara dobanda?

In momentul in care achitati cumparaturile cu cardul de credit si alegeti plata in rate fara dobanda, banca emitenta a cardului crediteaza valoarea produsului in contul vanzatorului. Practic, banca plateste produsul integral catre magazin. Mai apoi, se posteaza in fiecare luna, valoarea ratei ca si cand ai fi cheltuit acea suma. Rambursarea primei rate pana la scadenta inseamna stingerea acesteia. In luna urmatoare, procesul se reia si platesti a doua rata. Asa cum spuneam, cat timp ratele lunare sunt achitate la timp, nu se percepe dobanda. Este important sa respectati scadenta si plata ratelor, altfel se va percepe dobanda nu doar pentru rata in cauza ci si pentru cele ramase.

La finalul celor 12 rate, suma pe card se reintregeste si astfel o puteti cheltui din nou. In functia de limita cardului de cumparaturi puteti avea mai multe cumparaturi postate in rate fara dobanda.

De unde obtin un card de cumparaturi si cum stiu in cate rate fara dobanda pot plati?

Pentru a obtine un card de cumparaturi, este necesar sa detii o sursa stabila de venit, sa fi angajat si sa ai o vechime de minim 3 luni la locul actual de munca. Varsta minima acceptata variaza intre 19 si 21 de ani. In functie de venit si de alte obligatii de plata existente (alte rate) banca aproba o suma numita limita cardului, care de obicei este undeva la nivelul a trei venituri nete. Astfel, poti avea cardul tau de cumparaturi in maxim 10 zile de la momentul aplicarii intr-o agentie.

Fiecare magazin online, are afisat numarul de rate in care se pot achita cumparaturile precum si alte detalii legate de plata in rate fara dobanda. De exemplu tipurile de carduri acceptate. La eMAG, toate aceste detalii sun afisate in aceasta pagina: http://www.emag.ro/info/plata-cu-cardul-in-rate-fara-dobanda

Eu folosesc un card de cumparaturi Raiffeisen Bank cu care am posibilitatea de a alege pana la 36 de rate fara dobanda, in functie de magazin si de promotiile existente in diferite perioade din an. Mai mult, eMAG a lansat in colaborare cu Raiffeisen Bank cardul de cumparaturi cobranded. Poti aplica si online pentru un card de cumparaturi, AICI.

la-emag-ai-36-rate-fara-dobanda-raiffeisen

Iata o lista cu magazinele online care ofera reduceri si posibilitatea de a achita cumparaturile in rate cu dobanda zero. Vezi lista magazine cu promotii valabile azi, 26 februarie 2024.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button