Stiri

Cat cheltuim in medie pe cumparaturi online ?

Si in anul 2014 , romanii care folosesc  mediul online pentru cumparaturi ,  au cheltuit in medie 470 de lei . Suma este mai mare decat anul trecut si este in crestere , ceea ce dovedeste increderea acordata de consumatorul roman pentru cumparaturile online .

Categoriile preferate de produse achizitionate online sunt in continuare electronicele urmate de haine , calculatoare si filme muzica . Un studiu facut de polonezii de la Gemius arata ca pentru anul viitor se preconizeaza o scadere a sumelor alocate pentru cumparaturi din categoria haine si accesorii si acelasi studiu spune ca 40% dintre consumatori anticipeaza o crestere a sumelor dedicate cumparaturilor online pentru anul 2015.

Compania care a realizat studiul a alcatuit si un top al magazinelor online preferate de romani si in care putem vedea suprematia celor de la eMag , urmati de OLX si Autovit.

Referitor la deschiderea romanilor catre achizitii de produse online , mai mult de două treimi dintre utilizatorii de internet din Romania au facut cumparaturi online în trecut, iar 21% dintre cei care inca nu au apelat la aceasta modalitate spun ca vor face cumparaturi de pe internet in viitorul apropiat .

Modalitatea de plata preferata a romanilor este in continuare plata produselor cumparate prin ramburs confirmand in acelasi timp si varianta preferata de transport , prin curierat rapid. Platile cu cardul sau transfer bancar raman inca la un nivel scazut , consumatorul roman preferand achitarea cu cash la momentul primirii bunului achizionat .

Asteptam aceste calcule de cos mediu cheltuit online dupa cel mai mare eveniment de reduceri al anului , Black Friday 2019 care va avea loc in perioada 15 noiembrie – 22 noiembrie 2019.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button