Stiri

Cat cheltuim in medie pe cumparaturi online ?

Si in anul 2014 , romanii care folosesc  mediul online pentru cumparaturi ,  au cheltuit in medie 470 de lei . Suma este mai mare decat anul trecut si este in crestere , ceea ce dovedeste increderea acordata de consumatorul roman pentru cumparaturile online .

Categoriile preferate de produse achizitionate online sunt in continuare electronicele urmate de haine , calculatoare si filme muzica . Un studiu facut de polonezii de la Gemius arata ca pentru anul viitor se preconizeaza o scadere a sumelor alocate pentru cumparaturi din categoria haine si accesorii si acelasi studiu spune ca 40% dintre consumatori anticipeaza o crestere a sumelor dedicate cumparaturilor online pentru anul 2015.

Compania care a realizat studiul a alcatuit si un top al magazinelor online preferate de romani si in care putem vedea suprematia celor de la eMag , urmati de OLX si Autovit.

Referitor la deschiderea romanilor catre achizitii de produse online , mai mult de două treimi dintre utilizatorii de internet din Romania au facut cumparaturi online în trecut, iar 21% dintre cei care inca nu au apelat la aceasta modalitate spun ca vor face cumparaturi de pe internet in viitorul apropiat .

Modalitatea de plata preferata a romanilor este in continuare plata produselor cumparate prin ramburs confirmand in acelasi timp si varianta preferata de transport , prin curierat rapid. Platile cu cardul sau transfer bancar raman inca la un nivel scazut , consumatorul roman preferand achitarea cu cash la momentul primirii bunului achizionat .

Asteptam aceste calcule de cos mediu cheltuit online dupa cel mai mare eveniment de reduceri al anului , Black Friday 2019 care va avea loc in perioada 15 noiembrie – 22 noiembrie 2019.

Lucian

Scriu despre tehnologie si cumparaturi online. Reduceri, promotii voucher si comenzi China. Review-uri gadgets, tutoriale, sfaturi utile. Mai scriu si pe www.smartlive.ro

Articole asemanatoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button