Stiri

Încărcare iPhone wireless: Apple vrea să vă încărcați telefonul prin Wi-Fi în viitor

Apple vrea sa introduca incarcarea iPhone 8 fara fir, utilizând un router Wi-Fi, cu ajutorul unui brevet patentat de AppleInsider .

iPhone 8 incarcare fara fir
iPhone 8 incarcare fara fir

Apple analizeaza posibilitatea încărcării iPhone-urilor prin intermediul tehnologiilor de încărcare fără fir pe distante medii sau lungi, folosind brevete și mărci din SUA numite „Sisteme de încărcare și comunicații fără fir cu antene de frecvență dublă”.

UPDATE: A fost lansat iPhone X care are intr-adevar incarcare wireless si un pret de pornire de 5000 lei in Romania. iPhone X va fi disponibil pentru precomanda la eMAG din luna octombrie, iar iPhone 8 din luna septembrie 2017.

Informatiile arată că Apple încearcă să găsească o modalitate de a transfera energie către dispozitive prin frecvențele dedicate în mod tradițional comunicațiilor de date. Practic folosesti reteua de telefonie pentru a-ti incarca telefonul.

Capacitățile de transfer de energie ar putea fi realizate prin intermediul unei legături de comunicații fără fir, incluzând celula între 700 MHz și 2700 MHz, Wi-Fi care funcționează la 2,4 GHz, 5 GHz și între 10 GHz și 400 GHz.

Sunt necesare două dispozitive pentru transferul de energie, un transmițător și un receptor. Fiecare gadget echipat cu acest modul poate include una sau mai multe antene cuplate cu circuite fără fir care pot face ajustări de faze și / sau magnitudine la semnalele recepționate și transmise.

Desigur, ideea este doar un brevet, iar Apple ar putea alege să avanseze cu aceasta tehnologie sau nu. De asemenea, ar putea fi o tehnologie asociata cu routerele Apple AirPort, care momentan sunt oprite din productie . Un raport al Bloomberg din noiembrie a declarat că Apple a închis divizia de routere wireless și a transferat inginerii de la acea echipă altor grupuri de dezvoltare a produselor, inclusiv cel dedicat Apple TV.

iPhone 8 vine cu incarcare wireless

În timp ce așteptăm să vedem dacă Apple va integra tehnologia de incarcare fara fir, numeroase rapoarte sustin că va lansa iPhone 8 cu posibilități de încărcare Wifi. O schemă a iPhone 8  scapata zilele trecute, arată că dispozitivul are incorporat un modul de încărcare fără fir.

iPhone 8 incarcare WiFI
iPhone 8 incarcare WiFI

Un raport anterior spune că iPhone 8 va veni cu „Smart Connector” pentru realitate augmentata și accesorii de realitate virtuală(VR), precum și tehnologie de încărcare fără fir. Conectorul inteligent este utilizat în prezent pe iPad Pro. Analistul KGI Securities, Ming-Chi Kuo a sugerat în februarie, in componența iPhone-ului din 2017 să apara si taxare wireless . De asemenea, merită remarcat faptul că Apple s-a alăturat Consorțiului Wireless Power din acest an, impreuna cu companii precum Sony, Samsung, LG și Verizon. Aceasta miscare a alimentat mai multe zvonuri despre iPhone 8, ca ar include încărcarea fără fir.

Între timp, un raport din această săptămână a declarat că data lansării iPhone 8 ar putea fi amânată, deoarece Apple și furnizorii săi se străduiesc să remedieze problemele de supraîncălzire pentru componentele de încărcare fără fir. Pretul iPhone 8 este situat la 1000 USD in functie de capacitate si va fi disponibil la precomanda incepand cu luna septembrie 2017.

Ecranul OLED de 10 ani aniversar este așteptat să fie lansat în această toamnă alături de două versiuni LCD, iPhone 7S și iPhone 7S Plus.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button