Noutati 2021

Purificatoarele de aer Panasonic cu ioni Nanoe inhiba noul coronavirus SARS-CoV-2

PANASONIC A VERIFICAT EFECTUL INHIBITOR AL RADICALILOR HIDROXILI CONȚINUȚI ÎN APĂ ASUPRA SARS-COV-2

Panasonic, în colaborare cu Mayo Yasugi, profesor asociat la Facultatea de științe ale vieții și ale mediului de la Universitatea prefecturii Osaka, a verificat efectul inhibitor al radicalilor hidroxili conținuți în apă (nanoparticule de apă atomizate electrostatic) asupra noului coronavirus (SARS-CoV-2), responsabil de actuala pandemie globală.Tehnologia Nanoe este prezenta in purificatoare si dezumificatoare de aer din gama Panasonic.

Testarea de la Universitatea prefecturii Osaka a confirmat că radicalii hidroxili prezenți în apă pot avea un efect inhibitor asupra noului coronavirus. Peste 99% din activitatea noului coronavirus (SARS-CoV-2) a fost inhibată în 3 ore.

Notă: această verificare a fost proiectată pentru a genera date de cercetare de bază cu privire la efectul radicalilor hidroxili conținuți în apă asupra noului coronavirus în condiții de laborator, diferite de cele prezente în spațiile de locuit. Nu a fost proiectat pentru a evalua performanța niciunui produs.

Radicalii hidroxili prezenți în apă sunt particule ionice generate prin aplicarea unei tensiuni înalte vaporilor de apă prezenți în aer. Sunt caracterizați printr-un puternic potențial oxidant și reactiv. Panasonic a realizat cercetări în această tehnologie în ultimii 20 de ani și încă din 1997 a verificat eficacitatea aplicării într-o gamă largă de domenii, incluzând inhibarea microorganismelor patogene (bacterii, ciuperci și virusuri) și a alergenilor, prin descompunerea componentelor particulelor PM 2.5 care aveau efecte adverse asupra corpului omenesc*1.

purificator aer Panasonic inhibitor covid

În anul 2012, Panasonic a realizat un test pentru eliminarea virusurilor în colaborare cu o organizație independentă, care a confirmat eficiența pentru fiecare din cele 4 categorii, în funcție de caracteristicile biologice. Ca urmare a acestui test, Panasonic a anunțat că  tehnologia bazată pe “radicalii hidroxili prezenți în apă” ar putea avea un efect inhibitor asupra noilor virusuri*2.

Panasonic a patentat tehnologia Nanoe™ care se regăsește la multe din produsele sale (purificatoare de aer, instalații de aer condiționat, produse pentru îngrijirea părului etc). Nanoe™* sunt mici particule de apă electrostatice atomizate care ajută la purificarea și la îmbunătățirea calității aerului. Tehnologia folosește un proces de evaporare naturală pentru a adăuga nanomolecule de apă în aer. Aceste molecule sunt atât de mici, încât răspândesc cu 99% mai puține bacterii decât umidificatoarele cu ultrasunete de top, împiedicând în același timp formarea de puncte umede și de praf alb. Particulele Nanoe™ sunt suficient de mici încât să pătrundă în haine pentru a împiedica dezvoltarea mucegaiului și pentru a dezodoriza. Pentru exces de umiditate in aer se recomanda folosirea unui dezumidificator casnic.

Panasonic va continua să urmărească potențialul tehnologiei bazată pe “radicalii hidroxili prezenți în apă” pentru abordarea riscurilor posibile asociate poluării aerului, cum ar fi noi microorganisme patogene, cu scopul realizării unor medii sănătoase pentru oamenii din întreaga lume.

Date de referință:

Testarea efectului inhibitor al radicalilor hidroxili conținuți în apă (nanoparticule de apă atomizate electrostatic) asupra noului coronavirus (SARS-CoV-2)

Generalități

O verificare comparativă a fost realizată într-un mediu de testare care conținea noul coronavirus (SARS-CoV-2), cu și fără expunerea acestuia la radicalii hidroxili din apă.

Metodologie și date statistice

 • Organizație:Universitatea prefecturii Osaka
 • Perioada:Iulie 2020
 • Subiect:Noul coronavirus (SARS-CoV-2)
 • Dispozitiv:generator de “radicali hidroxili conținuți în apă”
 • Metodă:
  • – generatorul de “radicali hidroxili conținuți în apă” este instalat la 15 cm de la podeaua spațiului de test de45L
  • – o bucată de tifon imersată într-o soluție ce conține virusul a fost amplasată într-un vas Petri și apoi expusă la “radicali hidroxili conținuți în apă” pentru o anumită perioadă de timp.
  • – gradul de infecțiozitate al virusului a fost măsurat pentru a calcula rata de inhibare
  • – același test a fost făcut de trei ori pentru a se confirma posibilitatea de fi repetat.

Rezultate

Subiect de testare Durată Rată de inhibare*
 3 ore 99.7%
Al doilea test 3 ore 99.9%
Al treilea test 3 ore 99.9%

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button