Electrocasnice Climatizare

Aparate de incalzire electrice-calorifer, aeroterma, convector

Sezonul rece este deja aici iar locuinta trebuie incalzita corespunzator. Un calorifer electric, o aeroterma sau un convector electric sau pe gaz poate aduce temperatura de confort termic atat de necesar in aceasta perioada de toamna/iarna.

Temperaturile sub 15 grade din luna februarie au activat termostatele de ambianta din locuinta, asta in cazul fericit in care detineti o centrala termica proprie. Altfel, pentru cei racordati la reteaua comuna de incalzire(termoficare) si apa calda, solutia este folosirea unor surse proprii de incalzire electrice, pe lemne sau pe gaze. Incalzirea adecvata a locuintei creaza confortul necesar atat pe timp de zi cat si noaptea. In contextul in care scoala incepe pentru multi elevi online, iar lucrul de acasa a devenit o normalitate, este inportant sa ne cream confortul termic necesar pentru o buna desfasurare a activitatilor de acasa.

Indiferent de modalitatea de incalzire pe care o ai in locuinta, inceputul de toamna este moment bun pentru verificarea sistemelor de incalzire sau pentru imbunatatirea acestora. Aparatele de incalzire precum centrala termica, calorifere electrice, aeroterme sau sisteme de aer conditionat care functioneaza si pentru incalzit, le puteti achizitiona acum la preturi reduse.

Ce variante de incalzire avem in sezonul rece?

1.Calorifer electric

Caloriferele electrice sunt recomandate pentru incalzirea unor incaperi de 15-20mp fie ca sursa de caldura suplimentara fie de sine statatoare. De exemplu, un calorifer electric pe ulei de 2500-3000 W cu 9 elementi va poate asigura confortul unei camere de apartament atat toamna cat si iarna. Fiind un dispozitiv mobil, caloriferul electric se poate muta in camera sau in bucatarie si chiar in baie.

Exista calorifere electrice cu ulei si cu termostat reglabil, astfel ca poti regla intensitatea caldurii emanate. Caloriferul cu ulei se poate lasa peste noapte, termostatul va opri/porni caloriferul in functie de treapta de putere pe care este setat.

Cat consuma un calorifer electric pe ulei?

Pentru un calorifer electric de 2000W (adica 2kW), facand un calcul simplu, in 12 ore consumul ajunge la 24 kWh, adica 720 kwh intr-o luna. Desigur, un calorifer electric cu termostat nu va consuma atat deoarece se decupleaza in momentul in care se incalzeste in camera. Oricum, se va simti in factura de Electrica, undeva intre 60-150 lei in plus, in functie de durata de utilizare si de cat de izolata termic este incaperea in care este folosit.

Ghidul cumparatorului

Un calorifer electric cu consum redus pe care vi-l recomand, este Caloriferul electric Star-Light YOH9, 2000 W, 9 elementi, 3 trepte de putere, Termostat siguranta, Termostat reglabil, 5 canale ulei. Are 9 elementi, este pe ulei si are termostat inclus. Il gasiti azi 26 februarie 2024 la eMAG, la un pret redus AICI.

Calorifer electric de interior - oferte
Calorifer electric de interior – oferte

2.Aeroterma electrica

Aeroterma electrica este un mijloc de incalzire de dimensiuni mici, usor de mutat si care este eficient in incaperi mai mici. Intr-o garsoniera sa camera de apartament sub 15mp, o aeroterma poate incalzi eficient. Este recomandat ca aeroterma sa se foloseasca pe perioade scurte sau sa cumparati una cu termostat. Ca si eficienta si ergonomie, aerotermele ceramice cu termostat sunt cele mai recomandate, insa au pretul ceva mai ridicat. Le gasiti in oferta eMAG  februarie,  AICI cu un pret redus in aceasta perioada.

3. Convector electric

Convectoarele electrice se bazeaza pe convectia directa naturala a aerului cald si sunt echipate atat cu reglaj de putere cat si cu termostat. Astfel ca puteti regla treapta de putere dorita. Exista atat convectoare de podea, mobile cat si de perete, fixe. Au un design placut, se integreaza bine in camera si eficienta este una ridiccata. sunt recomandate pentru camere medii spre mari, datorita volumului mare de aer incalzit. Mai multe detalii si oferte eMAG convectoare, gasiti in pagina aceasta.

In conlcuzie, pentru incalzirea pe timp de toamna sau iarna  recomandam folosirea in incapere a unui calorifer electric, o aeroterma sau un convector pe care il puteti alege in functie de marimea camerei si izolatia termica a cladirii.

4. Panouri radiante infrarosu

O alta metoda de incalzire sanatoasa si cu costuri reduse o reprezinta panourile radiante cu infrarosu. Noua tehnologie simuleaza incalzirea solara prin panouri radiante care incalzesc obiectele din incapere, spre deosebire de sistemele clasice de incalzire care incalzesc aerul. Un panou radiant infrarosu se integreaza bine in decorul casei, gasim panouri radiante tip tablou, albe sau personalizate.

5. Centrala termica

Atat pentru case cat si pentru apartament, centrala termica ramane un sistem de incalzire eficient care livreaza in acelasi timp si apa calda. In special in locuintele cu acces la reteaua de gaze, centrala termica murala in condensatie este alegerea potrivita pentru un consum redus si confort termic adecvat.

Tabel de comparatie

TipConsumEficientaPret
Calorifer electricModeratBuna, A+de la 54 lei
AerotermaModerat-RidicatMediede la 70 lei
Convector electricModerat-RedusFoarte Bunade la 75 lei

Varianta mai scumpa insa cu cu cea mai mare eficienta, sunt panourile radiante. Pentru mai multe detalii despre incalzire cu panouri radiante de interior, accesati AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button