Sfaturi utile cumparaturi online

Carte SEO sau cum Domini motoarele de cautare

Cartea SEO. Cele mai bune strategii SEO care te pozitioneaza in TOP-ul cautarilor pe Google, Bing sau Yahoo

CArte SEo- domina motoarele de cautare

Despre SEO si carti SEO s-a scris mult de-a lungul timpului insa doar cititul cartii nu aduce implicit si rezultatele dorite. Orice carte SEO incearca sa prezinte, iar unele chiar sa explice, care sunt factorii care influenteaza o buna pozitionare in Google, cum sa folosesti textul in favoarea ta, care sunt cuvintele cheie potrivite pentru site-ul sau afacerea ta. Fie ca ai un site, blog sau o afacere online, o carte SEO poate sa-ti livreze informatiile de baza pentru cresterea traficului,a numarului de clienti si implicit a vanzarilor.

Carte SEO cum sa domini motoarele de cautare

Exista foarte multi factori care influenteaza pozitionarea in Google pe anumite cuvinte cheie, factori care se schimba mereu, atat tipul lor cat si nivelul de influenta al acestora. Vestea proasta in SEO este ca algoritmii sunt stiuti doar de catre motoarele de cautare precum Google, Bing sau Yahoo si nici o carte SEO nu te va invata secrete in ceea ce priveste Search Engine Optimization(SEO)

Suplimentar, exista instrumente SEO care te pot informa periodic despre rezultatele unor actiuni pe care le-ai avut. Instrumentele SEO iti arata cele mai cautate cuvinte cheie, densitatea acestora in site, relevanta pentru continutul dorit. Un astfel de instrument este si Google Webmasters Tools, un instrument SEO gratuit si puternic. Complementar, va recomand si Google Analitycs pentru o intelegere aprofundata si detaliata a vizitelor, tipurilor de vizitatori, comportamentul acestora pe site sau surse de trafic.

Google de exemplu iti da acces la toate aceste informatii care te ajuta in SEO, insa nu te invata cum sa ajungi in TOP.

Ce te invata o carte SEO?

Daca ar fi sa scriu o carte SEO pentru incepatori, as incepe prin a scrie despre cateva reguli de baza importante in SEO, asa numitele „rules of thumbs”, pe care daca le respecti poti incepe cu dreptul:

 1. Motoarele de cautare adora vechimea. Cu cat un domeniu si continutul acestuia este mai vechi, cu atat increderea acordata este mai mare.
 2. DA sau Domain Authority inseamna colaborare cu site-uri/domenii cu DA mare, iar acest lucru sa se intample intr-un mod contextual, natural, nicidecum fortat sau platit
 3. Relevanta continutului inseamna incredere pentru motoarele de cautare. Nu scrie mult prin care sa spui nimic. Google nu e naiv.
 4. Planifica de la inceput proiectul: Ce vrei sa faci? Despre ce? Despre cine? Care sunt cuvintele cheie pe care le-ar cauta posibilii clienti?
 5. Daca ai raspuns la punctul 4, alege un un nume de domeniu si un hosting de incredere, rapid, de calitate.
 6. Alege o tema pentru site care este responsive (se adapteaza in functie de device-ul de pe care este accesat site-ul: desktop, telefon, tableta)
 7. Alege titlurile articolelor(Meta Title) si descrierea acestora(Meta description) in concordanta si relevant pentru ceea ce va contine articolul.
 8. Scrie corect din punct de vedere gramatical si citeste despre H tags. (H1, H2, H3, H4)
 9. Verifica permanent in Google Webmasters Tools mesajele si rezultatele din Search Console.
 10. Foloseste platformele social media pentru promovare – Facebook, Instagram, Tweeter. Beneficiile utilizarii platformelor sociale in SEO.

Cel mai probabil aceste lucruri le vei gasi in orice carte SEO care se respecta, insa aceleasi sfaturi SEO se regasesc si pe internet, gratuit, in diverse articole. SEO este despre a le pune in aplicare, despre a testa, despre a urmari rezultatele, insa este si despre a respecta reguli care se cunosc.

Daca iti doresti totusi o carte despre SEO, iti recomand cateva carti de SEO din Romania care contin informatii relevante si usor de pus in practica:

Carte SEO pas cu pas. Ghidul complet al incepatorului pentru obtinerea de trafic pe Google

Carte SEO pas cu pas – Caimin Jones

Carte Ai grija de clientii tai – Shawn Doyle, Lauren Anderson

Inca nu scriu carti despre SEO insa daca ai ajuns sa citesti acest articol cu siguranta ai cautat „carti seo” sau „carte seo” in Google si m-ai gasit pe prima pagina 🙂 .

Ai un proiect, vrei sa vinzi mai mult? Foloseste formularul de contact si spune-mi mai multe.

Succes!

Articole asemanatoare

6 Comments

 1. Nu stiu daca poti invata SEO din carti. Insa poti aplica pas cu pas regulile de baza din SEO si sa ajungi la rezultate bune. O carte iti poate arata ce ai de facut insa practica este cea care te invata.

 2. O carte SEO te poate ajuta si daca ai un site afiliere? Este acelasi tip de SEO?

 3. Inainte sa citesti o carte SEO este important sa verifici daca respecti regulile de baza. Verificare si urmarire site in Webmasters Tools, link-uri seo friendly, la subiect, relevante si continut relevant pe nisa ta.

 4. Ce carte seo recomanzi pentru cineva care are un blog de cateva luni si cunostinte minime de seo?

 5. Am citit doua carti despre Seo pana acum si intr-adevar regulile de baza aduc mai mult trafic daca sunt respectate. Din pacate in cartea seo pe care am citit-o eu nu prea am inteles toti termenii folositi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button