Sfaturi utile cumparaturi online

Despre cumparaturi cu 3D Secure

UPDATE Iunie 2016: Incepand cu luna iunie 2016, autentificarea pentru platile online pe platforme care au implementat protocolul 3D Secure se face pe baza unui cod transmis prin SMS pe telefonul mobil al utilizatorului, inregistrat in banca emitenta a cardului. Astfel, este important sa va asigurati ca in sistemele bancii unde aveti cardul aveti declarat si inregistrat numarul de telefon mobil pe care il utilizati. Fara acest detaliu nu puteti plati cu cardul online. Se trimite un SMS cu codul de autentificare pentru fiecare plata facuta online si care cere autentificare 3D Secure. (Visa sau Mastercard)

Ce este 3D Secure?

Odata cu dezvoltarea magazinelor online a aparut si necesitatea de a putea plati produsele cumparate online intr-o forma rapida , comoda si sigura. Astfel s-au dezvoltat platformele de plati cu cardul online puse la dispozitia comerciantilor da catre majoritatea bancilor de top de pe piata. Cat de sigur este sa platim cu cardul pe internet ?

Pentru a putea achita cu cardul online este necesar sa introduceti informatii precum cele 16 cifre ale cardului, numele titularului de card , lun si anul expirarii cardului si codul CVC (cele trei cifre de pe „spatele” cardului).

ATENTIE: Pentru platile online nu este necesara introducerea codului PIN. Nici un site nu va cere introducerea codului  PIN, iar daca ajungeti pe site-uri care cer acest lucru , parasiti imediat pagina.

cod cvc card

Pentru orice plata facuta cu cardul online este foarte important sa verificati adresa paginii web unde introduceti datele cardului si anume aceasta sa fie intr-un mediu securizat, adresa sa inceapa cu: HTTPS://….

Un element de siguranta care va protejeaza cardul de fraude si de evenimente neplacute este inrolarea cardului in serviciul 3D Secure, serviciu oferit gratuit de catre majoritatea bancilor emitente, atat pentru cardurile de debit cat si pentru cele de credit. Inrolarea unui card in serviciul 3D Secure presupune definirea unui user si a unei parole care trebuie introduse pentru orice plata online facuta cu cardul d-voastra. Mai mult, acest serviciu odata activat va protejeaza cardul si in cazul pierderii sau furtului, cardul neputand fi folosit la plati online fara cunoasterea userului/parolei definite la inrolarea cardului in serviciul 3D Secure. Inrolarea cardurilor in serviciul 3D Secure se face in Romania prin intermediul celor de la RomCard.

Pentru detalii privind activarea serviciului adresati-va bancii emitente a cardului d-voastra si urmatii pasii necesari. Avand in vedere ca este un serviciu gratuit nu ezitati sa va activati 3D Secure pentru cardurile detinute de d-voastra si astfel veti fi protejati atat  la cumparaturile online cat si in cazul pierderii sau furtului cardului. Va dorim cumparaturi sigure si utile 🙂

CUmparaturi sigure cu 3D secure activ

Vezi detali despre Oferta eMAG de azi, 26 februarie 2024 :

Oferta televizoare pret redus

Articole asemanatoare

2 Comments

  1. Pentru ca site-ul nu are implementata aceasta facilitate. Pentru a beneficia de protectia 3D Secure, platforma pe care se face plata cu cardul trebuie sa „stie” acest protocol de securitate. Aliexpress nu are implemantat asa ceva.

  2. De ce pe unele saituri nu cere parola 3D secure? Ma refer la aliexpress.
    In romania, imi cere spre exemplu cand platesc facturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button