Loteria bonurilor fiscale

Incepe loteria bonurilor fiscale in Romania.

A fost aprobata deja ordonanta privind loteria bonurilor fiscale. Initiata de Ministerul Finantelor, loteria are ca scop scaderea evaziunii fiscale printr-o mobilizare rasplatita a populatiei.

Astfel, orice persoana care cumpara ceva si pastreaza bonul fiscal, poate castiga pana la 1.000.000 lei.

Cum functioneaza Loteria Bonurilor Fiscale ?

In fiecare luna se va face o extragere la care participa toate bonurile aferente lunii anterioare. Prima extragere va fi in luna aprilie, de Paste. Bonurile fiscale care vor intra la tragerea la sorti vor fi cele din luna martie 2015.

Concret, se extrag doua numere :

1. primul numar extras va fi intre 1 si 999 si va reprezenta valoarea bonului castigator.(intra in loterie doar bonurile cu valori intre 1 si 999 lei)

2. al doilea numar extras va reprezenta data bonului.

Astfel, daca numerele extrase sunt 315 si 7, vor fi declarate castigatoare toate bonurile de 315 lei din data de 7  a lunii anterioare. Castigatorii apoi se prezinta cu bonurile la orice agentie ANAF unde sunt validate. Daca sunt mai multi castigatori, premiul se imparte egal intre ei.

Partea buna cu loteria este ca nu esti limitat de varsta, de acces la internet sau orice altceva. Singura ta grija este sa platesti si sa ceri bon fiscal pe care sa-l pastrezi pana la tragerea la sorti din luna urmatoare. Ma intreb daca la validarea bonurilor castigatoare ANAF va cere dublura bonului fiscal de la comerciantul care l-a eliberat. In acest fel s-ar putea elimina unele smecherii care se pot face.

Odata cu ordonanta vine si o prevedere destul de controversata care spune ca poti pleca cu marfa fara sa platesti, in cazul in care vanzatorul nu elibereaza bon fiscal. Inclusiv la restaurant, nu acceptati doar nota de plata ci cereti bon fiscal, sunt obligati sa-l emita pentru orice vanzare.

Eu personal salut aceasta initiativa, poate asa vom fi mai responsabili si, asa cum si noi platim taxe pe diverse, sa plateasca si comerciantii oricare ar fi ei.

Voi ce parere aveti ?

 UPDATE:

Extragerea de Paste – Aprilie 2015 – bon fiscal castigator : data bon 7 februarie 2015 , valoare bon 6 lei( orice bon cu valoare de 6 lei indiferent de zecimale)

Extragere 15 Mai 2015 – in curand

Lucian
Scriu despre tehnologie si cumparaturi online. Reduceri, promotii voucher si comenzi China. Review-uri gadgets, tutoriale, sfaturi utile. Mai scriu si pe www.smartlive.ro