Sfaturi utile cumparaturi online

Voucher eMAG electrocasnice prin programul national Rabla

Programul Rabla electrocasnice 2022

eMAG a lansat recent programul Rabla pentru electrocasnice care se desfasoara la nivel national prin intermediul AFM. Te inscrii in programul national si beneficiezi de voucher pana la 500 lei.

Vezi noua editie Rabla eMAG 2023!

Intrat pe ultima suta de metrii, programul Rabla pentru electrocasnice din anul 2022 se anunta unul avantajos pentru cei care isi doresc un televizor, aspirator, frigider nou si la un pret redus. Cel mai probabil distribuirea voucherelor se va face incepand cu 5 decembrie 2022, ora 10:00.

Update 21 noiembrie 2022. Programul Rabla electrocasnice AFM reincepe din 21 noiembrie 2022 si se va desfasura in mai multe etape, pana pe 23 decembrie 2022. Vezi detaliile si conditiile programului mai jos.

Calendarul de desfășurare a ediției de iarna din 2022 este următorul:

 • 21 noiembrie 2022, ora 10.00 – 25 noiembrie 2022, ora 23.59 pentru înregistrarea beneficiarilor AICI
 • 5 decembrie 2022, ora 10.00 – 9 decembrie 2022, ora 23.59 (sau până la epuizarea bugetului) pentru prima etapă (echipamente: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și categoria frigidere), având un buget de 25 milioane lei;
 • 12 decembrie 2022, ora 10.00 – 16 decembrie 2022, ora 23.59 (sau până la epuizarea bugetului) pentru a doua etapă (echipamente: laptopuri și tablete), având un buget de 10 milioane lei;
 • 19 decembrie 2022, ora 10.00 – 23 decembrie 2022, ora 23.59 (sau până la epuizarea bugetului) pentru a treia etapă (echipamente: aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare), având un buget de 15 milioanei lei;

Înscrie-te în Programul Rabla AFM şi înlocuieşte-ţi electro-Rablele din casă cu echipamente noi, mai performante şi mai efieciente energetic

Etapa 1 are loc în intervalul 5 decembrie 2022, ora 10.00 – 9 decembrie 2022, ora 23.59 și a fost deschisă pentru următoarele categorii de produse:

• Mașini de spălat vase, având clasa energetică cuprinsă între categoriile A – D
• Aparate frigorifice, având clasa energetică cuprinsă între categoriile A – E
• Mașini de spălat rufe, având clasa energetică cuprinsă între categoriile A – C

Etapa 2 are loc în intervalul 12 decembrie 2022, ora 10.00 – 16 decembrie 2022, ora 23.59 și este deschisă pentru următoarele categorii de produse:

Etapa 3 are loc între 19 decembrie 2022, ora 10.00 – 23 decembrie 2022, ora 23.59 și este deschisă pentru urmatoarele categorii de produse:

Update 10 mai 2021. Programul Rabla electrocasnice AFM a a inceput cu data de 7 mai 2021 si se va desfasura in mai multe etape. Vezi detaliile si conditiile programului mai jos.

Ministrul Mediului – Tánczos Barna – a detaliat chiar ordinea grupelor in care se va desfasura programul Rabla pentru electrocasnice in 2021:

O să avem 3 grupe de produse, astfel încât cei care doresc să cumpere televizoare să nu concureze neapărat cu cei care doresc să cumpere frigidere. Vom începe cu cele mai mari consumatoare de energie electrică: frigidere, mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase. După care vom continua cu televizoare, laptopuri și tablete. (La final) urmează restul de produse, (precum) aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe.”

Orarul inscrierilor conform declaratiilor oficialilor AFM este urmatorul:

 • 7-20 mai 2021- înscrierea pentru voucherele rabla oferite pentru aparate frigorifice, mașini de spălat vase si mașini de spălat rufe;
 • 21 mai – 3 iunie se vor face inscrieri pentru voucherele rabla electrocasnice aferente produselor televizoare, laptop și tablete;
 • 4-18 iunie se va da startul obținerii voucherelor de reducere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe, dar și aspiratoare.

Etapa 3 are loc în intervalul 18 iunie – 01 iulie ora 23:59 si este deschisa pentru urmatoarele categorii de produse:

 • rabla uscatoare de rufe (clasa energetica A++ – A+++)
 • rabla aparate de aer conditionat (clasa energetica A++ – A+++)
 • oferte rabla aspiratoare eMAG (consum de maximum 43kWh/an)

Etapa 1 este in desfasurare in intervalul 21 Mai – 03 Iunie ora 23:59 si este deschisa pentru urmatoarele categorii de produse:

 • masini de spalat vase (clasa energetica A-D)
 • aparate frigorifice (clasa energetica A-E)
 • masini de spalat rufe (clasa energetica A-C)

Etapa 2 are loc in perioada 04 iunie – 17 iunie ora 23:59 si va fi deschisa pentru urmatoarele categorii de produse:

 • televizoare (cu clasa energetica A-E)
 • laptopuri
 • tablete

In acest an valoarea voucherelor acordate prin programul Rabla arata asa:

 • voucher de 400 lei pentru achizitia unei masini de spalat vase, televizor, frigider, combina frigorifica, uscator de rufe, aparat de aer conditionat
 • voucher de 300 lei pentru achizitia unei masini de spalat rufe;
 • voucher de 200 lei pentru achizitia unui aspirator
 • voucher laptop/tableta
 • voucher televizor

 

Practic, oricine doreste sa-si inlocuiasca electrocasnicele vechi cu unele noi si mai performante din punct de vedere consum energetic, beneficiaza acum de ajutor din partea statului prin intermediul unor vouchere cadou care se pot utiliza in magazinele acreditate.

Cum functioneaza programul rabla pentru electrocasnice din luna februarie?

Accesezi site-ul AFM AICI, apoi urmezi pasii prin care te inscrii si completezi datele personale, incarci actul de identitate si declaratia semnata, apoi generezi voucher de electrocasnice pentru categoria care doresti sa aplici.

Se poate primi voucher pentru urmatoarele categorii de electrocasnice: frigidere, televizoare, masini de spalat rufe, aparate de aer conditionat, lazi frigorifice si congelatoare. Noile aparate cumparate trebuie sa aiba clasa de eficienta energetica A+,  A++ sau A+++.

Dupa ce completezi datele pe site-ul AFM, astepti validarea si primirea codului de voucher pentru electrocasnicele dorite.

Cum se acorda voucherul pentru programul national Rabla electrocasnice?

Intri pe eMAG si comanzi produsul electrocasnic dorit iar la final introduci voucherul primit. Acesta va reduce valoarea comenzii cu 200-500 lei in functie de produsul comandat. Este necesar sa predati un aparat electrocasnic vechi si sa nu aveti restante la bugetul de stat local sau central. (impozite, amenzi, taxe catre stat neachitate)

Foarte important.

 1. Voucherul poate fi utilizat doar pentru produsele participante vandute de magazinele participante: eMAG, Flanco
 2. Trebui sa dai la schimb un electrocasnic vechi din aceeasi categorie.

Iata cateva electrocasnice din care poti alege. Vezi oferta!

Articole asemanatoare

2 Comments

 1. Buna ziua,
  puteti incerca la Flanco, au o campanie la frigidere acum. Mai multe detalii gasiti aici.

 2. Daca pot preda la schimb un figider de 240 ZIL pentru un congelator cu sertare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button