Google schimba algoritmii de cautare pentru eliminarea stirilor false
Google ia măsuri pentru a limita rezultatele căutării in cazul stirilor false sau inadecvate.
Google a anuntat azi schimbări majore de algoritmi și noi mecanisme de raportare pentru a acorda prioritate rezultatelor de calitate in cautari.
Stirile false si site-uri care publica articole cu informatii false sau jignitoare, doar pentru a aduce trafic, au umplut internetul atat in Romania cat si la nivel modial. Google a luat deja atitudine iar stirile false au zilele numarate.
Aceste modificari incurca putin teoria din cartile de SEO si fac tot mai grea pozitionarea pe prima pagina in Google.
Google a anunțat astăzi, 25.04.2017, un nou set de modificări ale motorului de căutare, într-un efort de a oferi rezultate de o calitate superioară in cautari și de a limita știrile false sau inadecvate. Compania a subliniat modificările aduse clasamentului in cautari, a instrumentelor de feedback și practicilor de transparența, într-un articol publicat astăzi.
Pentru a limita răspândirea rezultatelor ofensive sau inexacte din rezultatele unei cautari, Google a actualizat recent recomandările privind calitatea căutării, pe care evaluatori umani le utilizează pentru a măsura calitatea rezultatelor. Orientările actualizate oferă exemple mai clare de rezultate de calitate scăzută, inclusiv „informații înșelătoare, stiri false, rezultate ofensive neașteptate, falsuri și teorii de conspirație neacceptate”, a scris VP Ben Gomes în postul de pe blog. Google și-a modificat algoritmii si pentru a acorda prioritate rezultatelor autoritare , care conteaza pentru utilizatorul final.
Desigur, aceste modificari nu sunt vazute cu ochi buni de toata lumea. Google s-a confruntat cu critici în ultimele luni pentru aceste modificari de algoritmi, care au dus la filtrarea rezultatelor cu stiri inexacte, false sau ofensatoare. Astfel, pe viitor vom vedea tot mai putine rezultate cu stiri false in cautari.
Google a introdus, de asemenea, un nou mecanism de feedback pentru ca utilizatori, care pot să raporteze sugestii de autocompletare inexacte sau fragmente recomandate – casetele de text care apar în partea de sus a anumitor interogări. Utilizatorii pot raporta acum fragmente inexacte sau jignitoare și sugestii de completare automată direct de pe pagina cu rezultate.
Google caută să fie mai transparent în ceea ce privește practicile de căutare, precum și modul în care algoritmii săi pot oferi rezultate bune in cautari. Politica companiei privind eliminarea conținutului slab, inselator și sugestiile de completare automată este acum disponibilă pe pagina sa de ajutor, iar informații detaliate despre clasarea căutării au fost adăugate în sectiunea „Cum funcționează căutarea” .